Geen categorie 

Wat moet je doen als je hond niet uit de voerbak eet

We zijn allemaal wel bekend met de zogenoemde lastige eters. Dit zijn mensen die weinig verschillende gerechten lusten, of bijvoorbeeld geen maaltijden willen eten die meerdere smaken bevatten. Nét als mensen, hebben ook sommige honden een probleem met hun maaltijden. Één van de meest voorkomende eetproblemen bij honden is het niet willen eten uit de voederbak. En dit is zeer vervelend, omdat veel hondenbaasjes speciaal een mooie voerbak hebben gekocht. Dus wat moet je doen wanneer je aaibare vriend niet uit deze voerbak wil eten? Om je een beetje op weg te helpen staan hieronder drie tips die je thuis kunt uitproberen. Lukt het dan nog altijd niet? Dan word het tijd om een professional te raadplegen!

Let op signalen van ziekte

Als allereerste is het natuurlijk belangrijk om te letten op redenen waarom je hond niet wil eten. Misschien voelt hij/zij zich niet lekker, of misschien is het voedsel niet naar wens. Gelukkig geven veel honden duidelijke signalen aan hun baasjes wanneer deze redenen van toepassing zijn. Denk bijvoorbeeld aan het laten hangen van hun staart, of het niet langer willen lopen. Wanneer je hond het eten niet lekker vind, zal hij/zij vrijwel altijd eerst aan het eten ruiken, en dan de neus wegkeren. Twijfel je over signalen van ziekte of pijn? Ga dan altijd langs de dierenarts!

Haal zijn voerbak weg

Weet je zeker dat het niks te maken heeft met pijn of ziekte? Dan kun je overgaan op training en opvoedingstechnieken. Één van de meest gebruikte, en geliefde, technieken is het weghalen van de voerbak wanneer de hond weigert te eten. Op deze manier behoud je een duidelijk schema in de dag, en zorg je ervoor dat je hond precies weet wanneer het voedertijd is. Maak je vooral geen zorgen, en voel je ook niet schuldig! Een hondenlichaam zit ingenieus in elkaar, en kan meerdere dagen zonder voedsel. Toch zullen de meeste honden het niet zo ver laten komen. Zo zal je hond snel weer lekker uit de voederbak eten.

Zet de voerbak op een andere plek

Om de interesse voor het eetmoment weer terug te krijgen, kan het een goed idee zijn om de voerbak even op een andere plek neer te zetten. Met deze simpele verandering kun je jouw hond uitdagen om zijn voedsel te vinden, door zijn neus te gebruiken. Dit spelletje zorgt ervoor dat de hond energie nodig heeft, en zijn interesse in voedsel weer kan terugvinden. Én je houdt het eetmoment leuk!

Related posts

Leave a Comment