Geen categorie 

Waar moet je allemaal rekening mee houden bij de verzending van een pallet

Op het moment dat je veel dozen, producten of goederen in een keer moet versturen dan kies je ervoor om een pallet verzenden. Je kunt ervoor kiezen om dit eenmalig te doen of structureel. Het maakt niet uit of je pallet verzonden wordt binnen Nederland, buiten Nederland, binnen Europa of buiten Europa. De kosten voor het verzenden van een pallet hangen af van hoe regelmatig je een pallet gaat verzenden en hoe ver het moet reizen om op zijn uiteindelijke bestemming te komen. Je kunt online de prijzen hiervoor vergelijken of offertes opvragen bij verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het versturen van pakjes en pallets.

Hoe gaat het verzenden van een pallet in zijn werk

Om te beginnen zal je moeten bekijken wat de afmetingen van de pallet exact zijn. En wil je eenmalig een pallet versturen of structureel? Daarna bepaal je het laad- en losadres. Je zal moeten bekijken of er documenten voor de pallet nodig zijn, bijvoorbeeld als het naar het buitenland verstuurd moet worden. Als je dit niet weet dan kan het bedrijf waar je de pallet mee verstuurt je hierover adviseren. Een chauffeur zal de pallet ophalen bij het laadadres wat je hebt opgegeven. De prijs wordt op voorgenoemde factoren gebaseerd. Dit zal het verzendbedrijf met je bespreken voordat de pallet wordt opgehaald of er kan een offerte worden opgesteld als je besluit om vaker pallets te verzenden. De verzending zelf gebeurt na het ophalen van de pallet. Een chauffeur komt deze bij je opgegeven adres ophalen en er zal een toegestuurde sticker op de pallet geplakt moeten worden met het adres van de uiteindelijke bestemming.

Wat voor soorten service kun je verwachten van het verzendbedrijf

Een goed verzendbedrijf zorgt dat er altijd een mogelijkheid is om je pallet te volgen met track and trace. Als een bedrijf nog een stapje verder gaat dan monitoren ze actief je zending en zullen ze je op de hoogte houden wanneer deze is afgeleverd bij de uiteindelijke bestemming. Ze sturen dan ook het afleverbewijs naar je door. Als je niet alleen pallets verzendt, maar tevens pakketjes en documenten dan kun je bij veel bedrijven hier een volledig overzicht van vinden in je persoonlijke account. De medewerkers van het verzendbedrijf staan je altijd bij met advies of een antwoord op je vragen. Een snelle reactietijd van de klantenservice is hier erg belangrijk voor.

Related posts

Leave a Comment