Geen categorie 

Even heerlijk ontspannen: dit is waarom iedereen moet puzzelen!

Even heerlijk ontspannen lijkt er momenteel niet meer bij. Het moment dat je écht even niets meer hoeft, lijkt ver weg. Door de coronacrisis loopt alles een beetje in elkaar. Werken vanuit, de zorg voor de kinderen, het huishouden, minder sociale contacten, enzovoorts. Hierdoor ben je zó druk om alle ballen in de lucht te houden dat er verder nog maar weinig ruimte is voor pure ontspanning. Ook een dagje weg zit er niet meer in. Daarom wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Er zijn dan ook genoeg manieren om ook thuis voldoende ontspanmomentjes te creëren. Te beginnen bij puzzelen. En wie nu denkt dat een legpuzzel kopen via webshop legpuzzels.nl saai is, heeft het goed mis. Want puzzels kunnen juist in deze tijd enorm veel voordelen bieden. Hier lees je waarom! 

Vorm van meditatie 


Wist je dat puzzelen door sommigen ook wel als een vorm van meditatie wordt gebruikt? Tijdens het puzzelen is er eigenlijk geen ruimte meer in je hoofd voor het denken aan werk, de kinderen of stressvolle dingen. Je bent echt even alleen bezig met hetgeen wat voor je ligt. Hierdoor voel je je meer ontspannen en lukt het je beter om te ontspannen. Een online puzzel 1000 stukjes disney of van haasteren puzzel 1000 is dan ook niet alleen leuk, maar kan ook helpen om je geestelijke gezondheid te verbeteren. Een half uurtje puzzelen per dag zorgt al voor de nodige ontspanning en rust in je hoofd. 

Goed tijdverdrijf 


Er zijn ook mensen die het door de coronacrisis juist een stuk rustiger hebben. Bijvoorbeeld omdat er op sociaal gebied minder verwacht wordt, er minder uitstapjes mogelijk zijn of omdat ze tijdelijk niet kunnen werken (denk aan contactberoepen o.i.d.) Een heye puzzel 4000 stukjes levert dan een goed tijdverdrijf op. Voordat je het weet is de dag al om. Puzzelen is namelijk niet alleen zeer helend voor de geest, maar wekt ook nog eens een ontzettend voldaan gevoel op. Bij ieder stukje wat correct wordt gelegd, heb je zin om weer verder te gaan. Zelfs wanneer het eigenlijk te laat wordt. Een leuke manier dus om je zelf geheel coronaproof bezig te houden. Zo ligt verveling in elk geval niet op de loer. 

Even resetten 


Werk je nu al maanden vanuit huis en merk je dat de koek nu écht op is? Dan wordt het hoog tijd om je hersenen even te resetten. Blijf vooral niet constant aan je werk zitten als je je hersenen niet zo ver kunt krijgen. Dit werkt alleen maar averechts. Daardoor zal je werkontwijkend gedrag gaan vertonen of zelfs onnodige fouten maken. Het is daarom beter om af en toe pauze te nemen en iets te doen waarmee je je hoofd leegmaakt. Nu kun je ervoor kiezen om een lange wandeling te maken, maar ook om simpelweg een kwartiertje te puzzelen. Tijdens het puzzelen blijft er weinig ruimte over voor andere gedachtes en lukt het om volledig te ontspannen. Hierdoor voel je je weer fris en fruitig voordat je weer aan het werk gaat. 

Related posts

Leave a Comment