Geen categorie 

Eindelijk een thuis

Het vinden van een huis is absoluut niet makkelijk. Voor starters niet maar ook voor ervaren huisbezitters niet. Zelf zat ik een poosje geleden in de situatie van het zoeken naar een huis. Van huis uit heb ik geleerd dat dat niet de goede uitspraak is: ‘zoeken naar’, maar dat je je er op moet instellen dat je iets gaat vinden. Helaas klinkt dat makkelijker dan het is. De gemiddelde leeftijd waarop men uit huis gaat in Nederland loopt namelijk steeds verder op. Uiteindelijk lukte het wel en vond ik een fijne plek. Ik weet niet of dat aan moeders advies lag maar in deze blog zal ik je er meer over vertellen. Lees je mee?

Ellenlange zoektocht

De zoektocht duurde lang. Persoonlijk had ik geen haast om uit huis te gaan, het was meer een kwestie van willen dan van moeten. Gelukkig maar want het duurde bijna drie jaar voor ik iets vond wat bij me paste. Mijn advies op dit vlak is dan ook heel simpel: geef het niet op en maak de manieren waarop je zoekt zo creatief mogelijk. Makelaarswebsites zijn niet de enigen die woningen aanbieden.

Bedenk voor je gaat zoeken ook goed wat je wilt en wat er allemaal kan. De meeste mensen starten immers niet met een torenhoog bedrag waarmee alles mogelijk is. Wees bereid om keuzes te maken en prioriteiten te stellen.

Alles klopt

Voor je een contract tekent, moet je de plek bezichtigen. Klinkt heel logisch toch? Nou niet dus, een relatief groot deel van de mensen bekijkt een woning niet voordat ze tekenen en dat leidt vaak tot vervelende verassingen later. Laat je door de makelaar of officiële verhuurder door de woning leiden. Zo kan je meteen vragen stellen en weet je wat er wel niet klopt.

Eigen aanpassingen en toevoegingen

Vervolgens is het aan jou om de woning tot een thuis te maken. Dit kan je doen door enkel in te richten en de wanden te voorzien van een likje verf maar je kan het ook groter aanpakken. Bijvoorbeeld door de boel meer te verbouwen. Een andere vloer, zoals een pvc vloer of laminaat vloer, doet al een hele hoop voor een huis. Het kan hierdoor al snel meer als jouw huis aanvoelen doordat jij hier specifiek voor gekozen hebt. Daarnaast zorgt een vloer ook voor een bepaalde soort sfeer in je huis afhankelijk van waar je voor kiest. Zo maakt hout de woning automatisch warm en huiselijk waar tegels juist stoerder en praktischer zijn.

Related posts

Leave a Comment