Tips 

Een pak maakt de man

Elke vrouw weet dat een man dat een pak aan heeft gelijk twee keer aantrekkelijker is als zonder pak. Misschien is het dat ze er serieuzer uit zien of dat het de vormen van een man goed accentueert. Ik weet niet hoe het verklaard moet worden, maar het is gewoon een feit. Een man ziet er beter uit in een pak. Om er goed uit te zien in een pak is het echter wel belangrijk dat je hier enige moeite voor hebt gedaan. In deze blog bespreek ik een aantal items waar je rekening moet houden bij het dragen van een pak.

Overhemden

Onder een pak draag je natuurlijk een overhemd. Maar niet zomaar een overhemd. Het overhemd moet qua kleur natuurlijk wel bij het pak passen. Voor een werksituatie moet een overhemd meestal redelijk neutraal overkomen en geen gekke printjes bevatten. Soms is er zelfs maar 1 kleur overhemd die je mag kiezen, bijvoorbeeld als er een black tie dresscode is. Dit houdt in dat er een zwarte smoking gedragen moet worden, met een wit overhemd, een zwarte vlinderdasje en meestal een paar zwarte lakschoenen. Ook aan de smoking zijn vervolgens weer regels verbonden als het gaat om een black tie dresscode. Zo moet de smoking maar een rij knopen bevatten (single-breasted) en een dunne kraag hebben (klassieke revers) en moet deze kraag van zwart satijn zijn gemaakt. Verder moet het overhemd geen zichtbare knopen hebben (blinde knoopsluiting) en mag er geen horloge gedragen worden.

Naast dat een overhemd dus een bepaalde kleur moet zijn, moet het overhemd uiteraard ook netjes gestreken zijn. Je wilt natuurlijk niet op je werk aankomen met kreuken in je overhemd dat mensen denken dat je het misschien verslapen hebt. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer oplossingen hiervoor. Zo kan je naast strijken, dat door veel mensen toch als moeilijk wordt ervaren, ook ervoor kiezen om thuis je overhemden te stomen. Daarnaast bestaan er tegenwoordig strijkvrije overhemden. Deze zijn uit een speciaal materiaal gemaakt waardoor ze minder snel kreuken en gladtrekken zodra ze na het wassen worden opgehangen.

Accessoires

Zoals al benoemd kan het zo zijn dat je een vlinderdasje draagt op een pak. Dit is echter niet het meer reguliere accessoire. Een stropdas is de meest bekende accessoire op een pak en wordt veel naar werk gedragen. Maar ook een gilets, een soort mouwloos jasje dat aan de voorkant lager is uitgesneden, worden bij formelere gelegenheden vaak gedragen.

Related posts

Leave a Comment