Geen categorie 

De tuin in alle seizoenen

Wanneer je een tuin hebt, wil je wellicht dat het ieder seizoen prachtig weer is met zomerse temperaturen. Helaas is dat niet zo en gelukkig komt er ook veel moois met de andere seizoenen. Je kan in ieder seizoen van je tuin genieten, alleen is het ieder seizoen een beetje anders. In deze blog vertel ik je hoe je in ieder seizoen van je tuintje kan genieten. Lees je mee?

Genieten in de zomer

De zomer ligt voor de hand. Maak het je gemakkelijk op de lounge set en als je die nog niet raad ik je zeker een all-weather lounge set aan. Dat is ook logisch gezien de aard van deze blog. Loungesets zijn sowieso een goede toevoeging aan iedere tuin. De zomer is de tijd om met vrienden samen te komen en te genieten van het buiten zijn zonder je eigen bubbel te verlaten. Het is de plek om te proosten op het goede leven, te barbecueën en te genieten van de buitenlucht. Laat het zonnetje op je gezicht schijnen en geniet met volle teugen van dit seizoen. Oh ja, en vergeet het onkruid niet bij te houden.

De tuin lente klaar maken

In de lente maken we de boel klaar voor het warme weer. Er kunnen zaadjes geplant worden en je moet vooruit werken om het onkruid, door de stijgende temperaturen, onder de duim te houden. In de lente komt je tuin als het ware tot leven, en snel ook. Je moet dus flink de handen uit de mouwen steken.

Opruimen in de herfst

Zodra het weer afkoelt en de blaadjes beginnen te verkleuren, is het, na het genieten en enkel onkruid wieden in de zomer, tijd om weer aan het werk te gaan. De temperaturen zijn in de herfst vaak nog zacht en ook dan groeit het gras en al dat gewoon door. Daarnaast wil je wellicht de gevallen bladeren opruimen. Zelf vind ik het in de herfst ook prettig om de tuinschuur in deze tijd op te ruimen, zeker na alle bezigheden in de lente en herfst.

In de winter rust

In de winter komt alles tot rust, de tuin ook. Maar je hoeft niet voor de tuin te vluchten. Plof neer op je loungeset all weather met een dekentje en een mok warme chocomelk en je bent klaar voor gezellige avonden in de frisse buitenlucht, en dat zonder dat je het koud hebt!

Zo blijf je het hele jaar lang in contact met je tuin en zo blijft het onderdeel van je woning.

Related posts

Leave a Comment