Tips 

Bouw je eigen man cave

Op televisie zie je vaak van die grote huizen waar een man een hele eigen kamer heeft om zich in bezig te houden. Zoals Batman zijn eigen cave heeft, wilt iedere man nu zijn eigen man cave hebben om lekker televisie te kijken, te gamen of bier te drinken met zijn vrienden. Een man cave zoals op televisie is voor de meeste mensen qua ruimte en budget niet mogelijk, maar toch is het zeker niet moeilijk om een eigen man cave te bouwen. In deze blog geef ik een aantal tips op jouw eigen man cave te bouwen.

Locatie

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om een ruimte te vinden voor jouw man cave. Wordt de garage bijvoorbeeld slechts gebruikt voor het opbergen van oude spullen? Misschien kan je deze opruimen en gebruiken als man cave? Of misschien is jullie zolder wel een loze ruimte? Als je een grote tuin hebt en handig bent, zou je ook in de tuin een schuurtje kunnen bouwen om hier je eigen man cave in op te zetten. Check van tevoren echter wel even of je hier geen vergunning voor bij de gemeente moet aanvragen.

Apparatuur

Zodra je een geschikte locatie hebt gevonden, is het natuurlijk tijd om de benodigdheden voor een man cave gaan in te slaan. Hierbij kan je natuurlijk zo gek gaan als je zelf wilt, maar je hebt eigenlijk niet veel nodig om er een goede kamer van te maken. Allereerst moet je bedenken wat jij het liefst in de kamer gaat doen. Welke bezigheid gaat de meeste tijd in deze kamer opnemen. Ben je een echte gamer? Dan is het natuurlijk belangrijk om een bureau te hebben, een goede bureaustoel te hebben en natuurlijk een game computer te hebben. Kijk je liever televisie in deze kamer? Dan heb je een bank of brede loungestoel nodig, uiteraard een televisie en een televisiemeubel of een ophangset. Denk hierbij ook goed aan de ruimte die je hebt. Is de ruimte namelijk vrij klein, dan kan je er beter voor kiezen om een televisie op te hangen dan een extra meubel in de kamer te zetten.

Ook zijn er nog een aantal items die plezier brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dartbord of een (inklapbare) tafelvoetbaltafel. Als je vaak vrienden in de kamer wilt hebben waarmee je bijvoorbeeld voetbal wilt kijken, is het misschien leuk om een minikoelkast in een dode hoek van een kamer of onder een bureau te plaatsen. Zo heb je altijd koud drinken en staat er geen grote koelkast in de weg.

Related posts

Leave a Comment