Tips 

Alle gezondheidsvoordelen van fenegriek!

Fenegriek is een kruid dat bij veel mensen nog vrij onbekend is. Het fenegriekzaad is vooral gekend als een ingrediënt in curry recepten. Het heeft een bijzondere smaak en is bovendien ook nog eens heel erg gezond! Wil jij weten wat de gezondheidsvoordelen zijn van fenegriek? Wij vertellen je er meer over!

Wat is fenegriek?
Fenegriek is een wonderzaadje dat afkomstig is van een plant uit de vlinderbloemfamilie. Deze plant wordt ook wel bokshoornklaver, foenegriek of Grieks hooi genoemd. Deze plant is afkomstig uit Mesopotamië en is vooral bekend in het Middellandse Zeegebied. Het kruid werd ontdekt tijdens het telen en werd sindsdien toegepast als keukenkruid. De fenegriekzaadjes zijn heerlijk in allerlei soorten gerechten. Denk bijvoorbeeld aan salades, groenteschotels en curry’s. Het is een veelzijdige specerij die nog niet overal in Nederland bekend is.

Waarom is fenegriek zo gezond?

Zoals we net al benoemden, heeft fenegriek veel gezondheidsvoordelen. Het speelt niet voor niets een rol in de geneeskunde voor jaren. Ten eerste kan fenegriek helpen bij de beheersing van diabetes en het bloedsuikergehalte. Zo werkt fenegriek goed bij diabetes type 1 en 2. Het zorgt er namelijk voor dat het glucosehalte beheerst blijft en dat er minder pieken en dalen ontstaan. Verder heeft fenegriek een gunstige invloed op het cholesterolniveau, hart en vaten en het maagzuur. Hiernaast blijkt fenegriek een ontstekingsremmende werking te hebben. Je kunt profiteren van de gezondheidsvoordelen door fenegriek toe te voegen aan je eetpatroon, maar er zijn tegenwoordig ook supplementen verkrijgbaar. Er is geen specifieke vastgestelde hoeveelheid. Wel is het zo dat gezondheidsspecialisten adviseren om te beginnen met 500 mg en dit gedurende 2 tot 3 weken op te bouwen. Zeker als je het gebruikt voor je bloedsuiker, kun je de supplementen het beste innemen tijdens de maaltijd met de meeste koolhydraten.

Related posts

Leave a Comment